Chapter 5 (Kèm đáp án) - TACN2 (Giao tiếp kinh doanh) FTU
Trường Đại học Ngoại Thương - FTU
TACN2 (Giao tiếp kinh doanh)
TỔNG QUAN TÀI LIỆU
Tài liệu Chapter 5 (Kèm đáp án) thuộc môn TACN2 (Giao tiếp kinh doanh) cung cấp các câu hỏi trắc nghiệm về giao tiếp trong môi trường làm việc. Đây là nguồn tài liệu hữu ích cho sinh viên Đại học Ngoại Thương.
Nội dung trích xuất cho SEO
Chap 5: MCQs 1. accurate? Which of the following statements about communication in the workplace is most a. Today's workplaces are nearly all paperless; employees conduct business with digital media and communicate only with electronic messages. b. Most employees exchange documents and complete projects on the Web, but only management creates content, reviews products, or
Xem thêm nội dung trích xuất
Chap 5:
MCQs
1.
accurate?
Which of the following statements about communication in the workplace is most
a.
Today's workplaces are nearly all paperless; employees conduct business with
digital media and communicate only with electronic messages.
b.
Most employees exchange documents and complete projects on the Web, but
only management creates content, reviews products, or edits projects.
c.
More data are stored on and accessed from PDAs and individual computers rather
than on the Internet or a network.
d.
Although today's workplaces are still far from paperless, increasingly
information is exchanged electronically and on the go.
ANSWER:
TYPE:
D
MC
2. Businesses are storing and accessing ever more data along with software in remote
network clusters. This process of remote storage is called
a.
community sourcing.
b.
networking.
c.
cloud computing.
d.
data dumps.
ANSWER:
TYPE:
C
MC
3. Web 2.0
a.
allows users to create content, review products, and edit and share information.
b.
is a software editing package that finds and corrects all grammar and spelling
errors in business documents.
c.
has replaced the need for paper copies of business documents.
d.
is a Web site that contains journals on a variety of topics usually written by one
person.
ANSWER:
TYPE:
A
MC
4. How are businesses using VPNs (virtual private networks) today?
a.
Businesses use VPNs to send confidential emails on their intranets.
b.
Small businesses share VPNs instead of developing their own Web sites.
c.
VPNs offer businesses secure access to company information from any
worldwide location that provides an Internet connection.
d.
VPNs are the primary host site of corporate blogs used to promote new products.
ANSWER:
TYPE:
C
MC
5. The technological revolution of the last 25 years has resulted in
a.
shortened workweeks for lucky i-workers (information workers).
b.
amazing productivity gains.
c.
fewer workers telecommuting than expected.
d.
increasing worker freedom from workplace communications.
ANSWER:
TYPE:
B
MC
6. You must communicate up-to-date information immediately to customers who are
digitally connected. Which of these is the best communication channel to offer you this always-on
connectedness for your business message?
a.
E-mail
b.
Twitter
c.
Podcast
d.
Blog
ANSWER:
TYPE:
B
MC
7. You are delivering your salary and benefits proposals for employees in your department
to your supervisor. What is the best communication channel to deliver this confidential information?
a.
E-mail
b.
Podcast
c.
Interoffice memo
d.
All are appropriate channels to deliver confidential information.
ANSWER:
TYPE:
C
MC
8. Which of the following messages is appropriate to send via e-mail?
a.
An announcement of a major benefit reduction for all employees
b.
An announcement of a change in a meeting date
c.
A quarterly performance appraisal of an employee
d.
Notification of company layoff plans for the next quarter
ANSWER:
TYPE:
B
MC
9. Jackson is sending an e-mail message about an important upcoming meeting. Which of
the following represents the most effective subject line?
a.
Urgent!
b.
Our next staff meeting will be held on the 15th of August.
c.
Please Attend Staff Meeting August 15
d.
Please Read NOW
ANSWER:
TYPE:
C
MC
10. Most e-mail messages and memos
a.
have non-sensitive topics and begin directly.
b.
require persuasion.
c.
are indirect and begin with an explanation.
d.
need not be carefully organized because they are informal.
ANSWER:
TYPE:
A
MC
11. Bennett is sending an e-mail message about a change in procedure for submitting work
hours. Which of the following represents the most direct opening?
a.
Recently, the management staff discussed our process for submitting work hours.
b.
A new procedure for submitting work hours will go into effect on April 1.
c.
Are you in the mood to try something a little different?
d.
We all hate when procedures change, but this change is needed.
ANSWER:
TYPE:
B
MC
12. Which of the following is the best advice for writing the body of an e-mail message?
a.
To help the receiver act on the subject, discuss only one idea.
b.
Because e-mail messages and memos are informal, do not use numbered or
bulleted lists.
c.
Limit white space to place all information on a single screen if possible.
d.
Do not waste space on headings and subheadings.
ANSWER:
TYPE:
A
MC
13. Your e-mail messages and memos should have high skim value, which meANSWER
a.
you write the message quickly and efficiently.
b.
information presented is easy to read and comprehend.
c.
all sentences contain ten or fewer words.
d.
all paragraphs contain five or fewer lines.
ANSWER:
TYPE:
B
MC
14. An e-mail message or memo usually ends with action information, needed dates, a summary
of the message, or a
a.
witty quotation.
b.
copyright notice or confidentiality statement.
c.
closing thought.
d.
reference line that includes the typist's initials.
ANSWER:
TYPE:
C
MC
15. Which of the following is the most appropriate closing for an e-mail message or memo?
a.
Please submit your report by August 1 so that the information can be presented
at the seminar.
b.
Please let me know if I may be of further assistance.
c.
Thank you in advance for answering my questions.
d.
It's been great talking with you.
ANSWER:
TYPE:
A
MC
16. Which of the following is not a guide word used in e-mail messages and memos?
a.
TO:
b.
FROM:
c.
RESPONSE:
d.
DATE:
ANSWER:
TYPE:
C
MC
17. What is the current advice on the use of a greeting on business e-mail?
a.
Omit greetings because they make an e-mail appear too casual.
b.
Add a greeting only when forwarding an e-mail with a lengthy header.
c.
Don't waste precious digital space on the nonessential keystrokes of a greeting
or salutation.
d.
Begin with a greeting to provide a visual cue and to show friendliness.
ANSWER:
TYPE:
D
MC
18. If a coworker is using company computers to communicate with family members, what is
the best advice?
a.
Send e-mail to family or friends if you wish because the employer can't monitor
non-business e-mail anyway.
SỐ TRANG
0 trang
ĐỊNH DẠNG
PDFLƯỢT THÍCH
0
NĂM PHÁT HÀNH
—
Chọn màu highlight
Ghi chú